Breda

…gezien door de Lens van Philip Fens

selfie

Breda in beeld gebracht door de Lens van Philip Fens. Begonnen met de rubriek ‘Straatjes’ van Breda. De bedoeling hiervan is het straatbeeld van Breda te tonen (zónder mensen). In 2011 ben ik begonnen met de fotografie en in maart 2013 is de website ‘straatjesenplaatjes.nl’ de lucht in gegaan.

Het gebied binnen de singels van Breda zijn inmiddels compleet en van daaruit ga ik verder Breda ontdekken om ‘ooit’ alle straatjes van Breda te hebben gefotografeerd. Bij de onderwerpen ‘Locaties’ en ‘Evenementen en Gebeurtenissen’ worden bekende en minder bekende Bredase gebouwen en locaties onder de loep genomen. Breda kent veel (jaarlijkse) evenementen en is daardoor een grote uitdaging om deze op mijn eigen manier vast te leggen. Een speciaal event of gebeurtenis is ook in dit onderwerp opgenomen.

In oktober 2015 is de website vernieuwd en heeft een ander uiterlijk gekregen. Tevens zijn er enkele onderwerpen bijgekomen zoals het onderwerp ‘Straatleven’, waar ik op mijn manier het straatleven van Breda laat zien onderverdeeld in de 4 seizoenen. In de rubriek ‘Breda Cartoon’ zijn Bredase plaatjes zodanig bewerkt om BredaPlaatjes te tonen als een striptekening. In de rubriek ´Breda Gepimpt´ zijn Bredase foto´s op een kunstzinnige manier bewerkt (gepimpt). In ‘Breda Black & White’ worden typische BredaPlaatjes getoond in uiteraard zwart/wit, maar met één kleurdetail in de foto verwerkt. Soms dienen foto’s vervangen te worden om wat voor reden dan ook, deze komen dan terecht in het onderwerp ‘Breda Geswifferd’ zodat deze in een soort van historisch mapje terecht komen.

Ik hoop dat ik mijn slentertochten door de Bredase straten en het overige fotowerk op een boeiende manier kan presenteren en uitdragen. Mijn talisman-vlinder zorgt voor de drive en inspiratie in dit alles en is daarom in mijn logo verwerkt. Deze vlinder symboliseert voor mij niet alleen ziekte, dood en dé liefde, maar ook een nieuw begin. De ‘camera’ heeft mij uit een diep dal getrokken en zal daarom voor altijd bij mij horen als een extra aangegroeid lichaamsdeel.

Voor de liefhebbers wil ik tot slot melden dat de foto’s worden gemaakt met Nikon digital camera 5100 DX 18-55 mm.
Voor contact kunt u mij bereiken via email: info@straatjesenplaatjes.nl